Molen De Vrouw Ida, Grijpskerk

Grijpskerk, Groningen

a/d Jonkerslaan, bij 't gemeentehuis
Westerkwartier, Groningen
Westerkwartier

Groninger courant

Heden morgen ongeveer 5 uur ontstond er brand in de houten tent op het land van den heer M. B. Hamming te Grijpskerk, bewoond door de werklieden van den molenmaker Ritsema, die voor gemelden Hamming een nieuwen pelmolen bouwen.
Alhoewel niet geheel afgebrand, is er toch nog al vrij wat schade door ontstaan, vooral ook doordien kleederen en het beddegoed zeer beschadigd zijn en gedeeltelijk verbrand.

De molen werd in 1856 gebouwd voor Menno Bennema Hamming, werd later door zijn 3 zoons bemalen, en rond 1877 verkocht aan K.H. Elings.

In 1890 ging het eigendom over aan G. Feringa en R. Kruisinga, en zij verkochten de molen hetzelfde jaar aan K. Homan te Noordhorn. Deze brak de molen af en herbouwde hem in Noordhorn.

Bron: archief Van der Veen.