Molen Hofstede Krachtwijk, Hoogland

Hoogland, Utrecht

karnmolen
voorheen nr 11
| Nieuw opgenomen molen
Molen 17955 Hofstede Krachtwijk (Hoogland)

Aquarel van stadsgezicht op Amersfoort, gezien vanuit het noordwesten, ca 1850. De witte boerderij is Krachtwijk; rechts daarvan Hoogerhorst. De boerderij rechts daarvan is De Kleine Melm in Soest. (Museum Flehite).

Hoogland
Krachtwijkerweg 11
Amersfoort, Utrecht
Krachtwijk
Eemland

16-08-1889 openbare verkoop Cornelis Kuijer liet het geheel in 1889 veilen.

Het viel toen uiteen in elf percelen De boerderij Krachtwijk met enkel bunders grond werden gekocht door Jan Schoonderwoerd en Heiltje van Veldhuizen.

Na het overlijden van Jan in 1910 werd de boerderij verkocht aan Aart Hilhorst.

De oude boerderij (nummer 11) werd nog gebruikt voor varkens en vee en is tenslotte midden jaren ’70 gesloopt

20-04-1889, De Gooi- en Eemlander : nieuws- en advertentieblad

OPENBARE VERKOOPING van de Hofstede 'KRACHTWIJK" onder Hoogland

De Notarissen De Louter en Drijfhout van Hooff te Amersfoort zijn voornemens om op Vrijdag 15 augustus 1889 's voorm. 11 uur in het koffiehuis De Keizerskroon, op den Hof aldaar, in het openbaar te Verkoopen:

De kapitale, zeer gunstig aan de rivier de Eem onder Hoogland gelegen Boerenhofstede genaamd 'Krachtwijk' bestaande uit:

Huis met Achterhuis, waarin Stalling voor 40stuks vee en 3 paarden, koetshuis of schuur, met vertrek, Karnhuis met Karnmolen, wagenloods, varkenshokken, twee hooibergen, tuin, boomgaard, uitmuntende Hooilanden en Bouwland enz