Molen Westermolen (2e), Hoorn

Hoorn, Noord-Holland

Hoorn
benoorden de Westerdijk
Hoorn

Purmerender Courant 21 juni 1865:
"De eigenaars van den WESTER- en OOSTERMOLEN adverteren dat in den WESTERMOLEN is aangebracht eene ZUIVERINGS- en BUILMACHINE, waardoor J. LUGTIG en H. POT, die steeds als Molenaars op beide Molens werkzaam blijven, in staat zijn aan de Bakkers hunne TARWE en ROGGE gezuiverd en gemalen en ook gebuild te leveren, tegen de onderstaande prijzen: [...]
Kunnende aan beide Molens aangifte gedaan worden.
Hoorn, 15 Junij 1865.
H.J. TASMAN & ZOON.
E.J. TASMAN, Wed. J.D. Puijn."

Purmerender Courant 11 juli 1875:
"Op Woensdag 4 Augustus 1875, in het Nederlandsche Koffiehuis, aan den Rooden Steen te Hoorn, zullen door den Makelaar J.A. HEULE, ten overstaan van den aldaar gevestigden Notaris C. BOLDINGH Gz., publiek ter verkoop worden aangeboden:
1. Een kapitale, op steen gebouwde, in volle werking zijnde Koorn- of Meelmolen en Meelfabriek, met de zich daarin bevindende Zuiverings- en Builmachine, benevens Molenaars- en Knechtswoningen, Stal en Weiland, ten oosten van de Groote Weel te Hoorn, groot 46 v.k. roeden, 19 v.k. ellen."

De molen verbrandde in 1882, er werd een molen uit Assendelft herbouwd.