Molen Weidemolen van Pluister, Winkel

Winkel, Noord-Holland

in de Braakpolder
Hollands Kroon, Noord-Holland
De Schager- en Niedorper Koggen

Weidemolen

geschiedenis
Het weidemolentje van Pluister [aan de voormalige Braakweg] in de Braakpolder. De foto werd in de herfst van 1910 genomen. Het lage gedeelte van de Braakpolder dat door het molentje werd bemalen staat voor een groot deel onder water. Op de achtergrond, tegen de Westfriese Dijk, is de boerderij van Pluister te zien, uiterst links de ronde molen van de Groetpolder, achter de dijk.
Bron: Jaarboek West-Friesland oud en nieuw, 1976, blz. 24 & 32.

En net rechts daarvan de korenmolen aan de Strook te Kolhorn?

trivia
Molen op geen enkele kaart gevonden, de locatie is gebaseerd op de getoonde ligging ten opzichte van de nog bestaande boerderij en het huisje.

De Stichting Levende Molens in Roosendaal heeft rond 2000 het glasnegatief van deze foto aangekocht, en er in 2012 een prentbriefkaart van uitgegeven. Maar met de beschrijving van een andere weidemolen achterop, die van Slooves (Tenbruggencatenummer 16908).