Molen Meestoof, Nieuwenhoorn

Nieuwenhoorn, Zuid-Holland

Nieuwenhoorn
aan de Stoofweg
Voorne aan Zee, Zuid-Holland
Voorne-Putten

geschiedenis
Arijen Cornelisz Hoochwerff, won. onder Nieuwenhoorn, verklaart verkocht te hebben aan Jan Pouwelsz Cuyper te Zwartewaal en Francooeys Braet, notaris in Brielle, 4500 pond mede en door hen voldaan en betaald te zijn. Hij belooft deze mede. Hij belooft deze mede aan de Nieuwenhoornse meestoof te leveren een maand voor St. Catharina of uiterlijk een maand erna in (1624?) de ene helft en een jaar later de andere helft. Mocht er verschil van mening ontstaan over de kwaliteit, dan onderwerpt hij zich aan het oordeel van Cornelis Lodewijcksz Arckenbout en Augustijn Dircxsz Nagge

Datering:
04-04-1623
Zie ook
Toegang 040, Inv.nr. 77
Organisatie: Streekarchief Voorne-Putten

De (dubbele?) meestoof staat niet meer op de kadasterkaart van 1832, nog wel op het Verzamelplan uit 1819 van de gemeente Nieuwenhoorn.

Rotterdamsche courant
21-01-1815

Provisioneele Toewyzing van eene zeer goede, sterke en weldoortimmerde Bouwmans-woning, mitsgaders eene groote party extra goede en welgelegene zaai- en wijlanderyen, en eene TWAALFDE PORTIE; in eene MEESTOOF, staande ne gelegen onder Oostvoorn, Nieuwenhoor en Brielle.