Molen (weidemolen), Baarsdorpermeer

Baarsdorpermeer, Noord-Holland

Leek/ Lekermeer
De Wester Koggen

Weidemolen
zelfkruier

geschiedenis
Deze molen stond ten zuidwesten van Wognum, maar moet tot de plaats Lekermeer worden gerekend, voorheen gemeente Wester-Koggenland, sinds 2007 gemeente Koggenland. De molen maalde uit op de Veensloot, die vanaf 1971 Westersloot wordt genoemd.

De molen komt voor op topografische kaarten uit 1899 t/m 1983. Op de topografische kaart uit 1879 ontbreekt hij nog, en op die van 1994 is hij verdwenen.

Volgens Bart Slooten zou de molen, gelet op het model van de windvaan, gebouwd kunnen zijn door Arie Wagemaker te Oostwoud.

Op Allemolens.nl staan vier foto's van dit molentje. Op onderstaand kaartje staat in welke kijkrichting die foto's zijn genomen.
Foto A.
Foto B.
Foto C.
Foto D.
De zwarte kruisjes links en rechts van de molen betreffen bosmanmolentjes die daar enige jaren hebben gestaan.
Eric Zwijnenberg, 28 feb. 2012.