Molen van Pieter Jacobs, Aduard

Aduard, Groningen

nabij de Kleiweg
Westerkwartier, Groningen
Westerkwartier

Opregte Groninger courant, 26 maart 1771

Een Koets en een verdekte Jagtwagen, uit de Hand te Koop te bevraagen by Weduwe S. Hoitsema. Met Consent van het E.E. Gerigte van Aduard en onderhoorige Dorpen; gedenkt Pieter Jacobs te Verkoopen de Steede of p;aatze van de afgebrande Pelmolen te Aduard, met het regt om daar op wederom een Pelmolen te timeren, met het daar van overgebleven Hout en Yzerwerk, benevens deszelfs Behuizinge aan de Straat aldaar, waar in twee Kamers met een Gang tusschen beiden, Zomerkeuken, Schuure, Koestalling, Put en Regenwaterbak, en fraaye Tuin voorzien met allerhande Vrugtboomen. Deeze Verkooping zal geschieden by Strykgeld op den 9 April 1772, des nademiddags om 2 uuren in het Regthuis te Aduard, alwaar de Conditien 8 dagen bevorens te vinden zullen zyn.