Molen Waterschap Stolwijk, deel Kattendijksblok (1e), Gouderak

Gouderak, Zuid-Holland

De molen sloeg via een lange omkade voorboezem uit op de Hollandse IJssel.

De molen is in 1848 en vervangen door een achtkante vijzelmolen dichter bij de de dijk.

Algemeen Handelsblad, 27 juni 1848
AANBESTEDING.
HET POLDERBESTUUR VAN DEN POLDER KATTENDIJK, te Gouderak, zal op Maandag den 1O den Julij 1848, des Voormiddags ten 10 Ure, in het Raadhuis aldaar, in het Openbaar bij Inschrijving en Opbod Aanbesteden:
HET BOUWEN van eenen Achtkanten VIJZEL-WINDWATERMOLEN, met het Amoveren van den bestaanden WIP-WATERMOLEN, benevens het Vergraven van gedeelten BOEZEMKADEN aldaar, en zulks in Twee Perceelen.

Het Bestek en Voorwaarden zullen ter lezing liggen te Gouda, in den Zalm; het Herthuis de Paauw, en het Nieuwe Koffijhuis; te Rotterdam, bij FRIJHOF; te Waddingsveen, bij DE GROOT, aan de Brug; te Moordrecht, bij VAN EWIJK; te Ouderkerk aan den IJssel, bij SPOORMAKER , en ter Secretarie in het Raadhuis te Gouderak; terwijl nadere onderrigting is te bekomen bij den SECRETARIS VAN HET POLDERBESTUUR aldaar, bij wien ook Bestekken en Voorwaarden verkrijgbaar zijn. Zullende de Aanwijzing in loco plaats hebben op Zaturdag den 8sten Julij 1848, des Voormiddags.