Molen Heerenwegse Polder, Woubrugge

Woubrugge, Zuid-Holland

Woubrugge
Woudsedijk
Kaag en Braassem, Zuid-Holland

Molen van de Herenwegse Polder/ Herenwegsche Polder

De Herenwegse Polder werd in 1651 gesticht. Op de kaart van het HHR Rijnland uit 1687 staat hier geen molen aangegeven.

Rond 1740 werd de polder samen met enkele omringende polders opgenomen in de Polder Vierambacht (Tenbruggencatenummer 01007 a).

Leydse courant, 17 maart 1741
Mep is van meeninge op Donderdag den 6 April 1741, 's middags ten twee uuren , ten Huyze van Kornelis Kiemmese Stouthandel, Hospes in 't Regthuys te Langerar, agtervolgens beschreeven Voorwaarden te Verkopen, een zeer fraaye agtkante WATERMOOLEN, met een Scheprad dat extra Water uyt geeft, staande in de Heerewegsepolder aan de Leydse Vaart onder Langeraar voornt., hoog tusschen de Tafelementen 34 voet, wyd 30 en één half voet onder, en boven 21 en een half voet, de Bintstylen zwaar 16 en 18 duym, de Binten en Karbeels na rato; alles zes zeilen tot de Moolen behoorende.