Molen (rogge- en oliemolen), Zandeweer

Zandeweer, Groningen

Zandeweer
Molenhorn n.z.
Het Hogeland, Groningen

06-02-1810: Ommelander courant

Met consent des REGTS van het HUNSINGO-KWARTIER, gedenken PIETER DERKS MULDER en Vrouw op Maandag den 19 van Sprokkelmaand 1810, des avonds om 7 uren, ten huize van den Kastelein Jan Jans te Zandeweer, publiek by Stryk- of Opbots gelden te laten Verkoopen:
Hunne sterk doortimmerde ROGGE en OLIE-MOLEN met twee paar Steenen en annexis; benevens de BEHUIZINGE, SCHUUR en OLIE-FABRIEK daarby staande sedert korte jaren nieuws getimmerd, bestaande in twee Voorkamers, Achterkamertje, Karnhuis, Melkenkamer en Stallinge voor Paard en Beesten zoo in de Schuur wordt bevonden, met een fraaije TUIN en APPELHOF, waarin alle jonge Vruchtdragende Boomen worden gevonden, doende jaarlyks tot Heemhure 15 guld.; alles staande en gelegen te Zandeweer op eene korte afstand van het Trekdiep, op Conditien als dan te horen.