Molen Walderveense Molen (2e), Lunteren

Lunteren, Gelderland

Renswoudsestraatweg 4
Ede, Gelderland
Walderveen

Arnhemsche courant, 6 juni 1911
Zondag is de bliksem geslagen in den korenmolen van H. Mulder, te Walderveen, bij Barneveld. Behalve de molen, is ook ongeveer 300 mud koren geheel verbrand. Het verbrande was deels laag, deel in het geheel niet verzekerd.

Door blikseminslag brandde een het deel boven de stelling af op Eerste Pinksterdag 8 juni 1911 en werd in 1912 hersteld, mogelijk met onderdelen van een molen uit Noord-Holland (Vier Noorder Koggen Lambertschaag), of Friesland (onderdelen van een molen uit Drachten) en een achtkant uit de Zaanstreek. In het boek Ontheemde Zaanse molens komt deze echter niet voor.
H. van der Kaay, 10 feb. 2010.

De Volksstem, 28-06-1911

Zondag is de bliksem geslagen in den korenmolen van H. Mulder te Walderveen, Behalve de molen is ook ongeveer 300 mud koren geheel verbrand. Het verbrande was deels laag, deels in 't geheel niet verzekerd.