Molen De Storm, Assendelft

Assendelft, Noord-Holland

Assendelft
aan de Nauernase Vaart
Assendelft A (3) 316 (Erf) Jasper van Eeden, timmerman

afgebroken ?
geschiedenis
Deze molen werd in 1808 overgebracht uit Krommenie, vermoedelijk is de molen slechts over een kleine afstand verplaatst en kwam daardoor op Assendelver grondgebied terecht. In een bedrijfsopgave uit 1812 van de gemeente Assendelft, wordt een mosterdmolen opgegeven. Op 22 mei 1829 verkoopt Cornelis Ooms, te Krommenie, aan Jasper van Eden, mede aldaar, en compagni, een mosterdmolen genaamd De Storm, staande onder de gemeente Assendelft aan de Nauernasche Vaart nabij Krommenie, met eenige losse goederen, voor 150 gulden. Op 7 april 1830 verkoopt Trijntje van Eden, aan Jasper van Vliet een mosterdmolen, genaamd de Storm, met eenige losse goederen voor 103,50 gulden.
Hierna is niets meer bekend over de molen.

- 'Molens te Assendelft', P. Boorsma 1942
- 'Duizend Zaanse molens', P. Boorsma 1968

Op de kadasterkaart 1811-1832 staat een vierkant gebouwtje aangegeven, in de OAT staat een Erf vermeld.

trivia
Mosterdmolen 'de Storm', staande te Assendelft, aan de Nauernase Vaart, op het erf van de in 1787 verbrande oliemolen 'Het Roode Hert' of 'Storm'. Bouwjaar 1808, jaar van verdwijnen, niet bekend.