Molen De Swaan / De Zwaan, Amsterdam

De Swaan / De Zwaan

aan het Zuider Zaagmolenpad

geschiedenis

Een zoon van Pieter Jacobs van Dijk, molenaar op De Bonte Kraai (Tenbruggencatenummer 06494 l) en overleden 21 nov. 1681, werd houtzagersmolenaar op De Zwaan aan het Zaagmolenpad.
Wouter Schmidt, 31 juli 2019.

22-10-1750: Amsterdamse courant / Bron: KB www.delpher.nl/

Matt. Kuiper, Wouter Jongman en Harmanus van Gellekom,  Makelaers, zullen op Maendag den 26 Oktober, t’Amst. in 't Oude  Heeren Logement verkopen, een hegte welbeklante Saegmolen genaemt DE SWAEN, met zyn Huyzingc, Stallinge, Lootzen, Tuin,  Speelhuys en Opstallen; met een sterke Schuit , en verdere Gereedschappen, gelegen buiten de Utregtse Poort, de 5de Moolen van den Amstel op het Saegmolens-Pad : Den Inventaris van de Gereedschappen , Vylconditie en bewyzen van eygendom zyn te zien, aen den Moolen , en by de Makelaer Mattheus Kuyper ; nader onderrigt by de Makelaers.