Molen (korenmolen), Zenderen

Zenderen, Overijssel

onttakeld
De molen was eigendom van G. Middelkamp.
Eigenaar Coop. Landbouwbank. Onttakeld in 1928.

Gevonden op de website van Oudborne:
De molen werd herbouwd op de Hoge Kamp aan de Almelose kant van Zenderen door 'de Hagmulder'. Hij en de molen kwamen waarschijnlijk uit de omgeving van Goor. De molenas moet nog clandestien zijn vervoerd vanaf het Borne station.
De eerste molenaar was waarschijnlijk B. ten Heggeler, molenaar te Hengelo, die op 29 augustus 1899 een hinderwetvergunning kreeg voor het oprichten van een windkorenmolen te Zenderen.
Enkele jaren daarna, mogelijk in 1901, kreeg hij een vergunning voor het oprichten van een korenmalerij, gedreven door een petroleummotor van 12 pk naast zijn windkorenmolen. Een twintig jaar later werd deze weer verkocht aan de Coöp. Landbouwbank te Almelo.

NB Deze informatie moet nog worden gecontroleerd.

trivia
Mogelijk was het achtkant afkomstig van de molen van Weggeman in Hengelo, die in die tijd gedeeltelijk werd afgebroken.
De molen ging later over in handen van een coöperatie.