Molen Nooit Gedacht, Beers

Beers, Noord-Brabant

Land van Cuijk, Noord-Brabant
Land van Cuijk

2 koppel maalstenen,
en een Thomassen Dieselmotor

geschiedenis
In de aanbouw van de molen was een mengerij gevestigd. De molen was samen met een motormaalderij nabij het station van Cuijk (later de firma Van Heeswijk) en de 'Mariamolen' te Haps in het bezit van de gebroeders Wagemans.
In 1936 is de molen inclusief het pakhuis volledig verbrand.
De laatste molenaar was K. Wagemans.

De Gelderlander 9/5/1936

Groote molenbrand te Beers

Door onbekende oorzaak is gisterennacht plm één der groote windmolen, behoorende aan den heer P. Wagemans te Beers, in vlammen opgegaan. Een groote partij koren ging verloren. De brand was uren in den omtrek te zien. De molen met daarnaast liggend pakhuis brandde geheel uit.

De Gelderlander 13/5/1936

De molenbrand te Beers

Men schrijft ons uit Mill:
In tegenstelling met het bericht in verschillende bladen aangaande de brand in de standaardmolen van de heer Wagemans te Beers, kunnen wij melden, dat het de Millsche Vrijwillige Brandweer gelukt is, woonhuis, voorraadschuur en machinekamer van den heer Wagemans te behouden. Door nathouden werden tevens de woningen van de heer Jan Nuyen en diens buurman T. Keysers eveneens behouden terwijl tusschen deze panden een houtmijt, die vlam gevat had, gebluscht werd. De vonkenregen was zoo geweldig, dat waschgoed, dat 50 m van de brand verwijderd te bleken lag, vlam vatte. Deze Vrijw. Brandweer verdient woorden van lof voor de vlugge wijze waarop zij aanwezig was en haar kranig optreden, dat met succes beloond werd.

De molen had een stelling die werd ondersteund door schoren.
De andere stellingmolen te Beers, 'De Hoop', had verticale steunen.
De voorzomen van de roeden waren een aantal jaren in banen van rood en wit geverfd, met zwart geteerde roeden.