Molen van Leijten, Tilburg

Tilburg, Noord-Brabant

Tilburg
Hoevense Kanaaldijk
Meierij van 's-Hertogenbosch

De Noord-Brabanter : staat- en letterkundig dagblad

Men schrijft ons uit Tilburg 17 Junij : Heden avond circa 9 uren barstte er in deze gemeente en omstreken een van eenen stortregen vergezeld zwaar onweder los, hetwelk ten gevolge had, dat in de wijk Loven alhier de steenen koren- en schors-windmolen van de wed. Teurlings door den bliksem werd getroffen; het einde van een der roeden vatte vuur; de bliksem sloeg van daar in den molen en verbrijzelde de borst en standaard, en veroorzaakte nog vele schade aan het gangwerk. De molen is verzekerd bij de Brandwaarborg-Maatschappij te Delft; de schade wordt begroot op f 500. —
Uithoofde van den feestdag van Petrus en Paulus zal de jaarmarkt te Tilburg daags te voren dat is aanstaanden Maandag 28 dezer plaats hebben.

NB De aangegeven locatie is een ruwe schatting.

Bij de eerste foto: Molen van Leijten aan de Hoevense Kanaaldijk tijdens de afbraak door 'slooper' Smits. De molen moest verdwijnen voor de aanleg van de spoorbruggen over het Wilhelminakanaal.