Molen Nooitgedacht / De Hoop, Vlijmen

Vlijmen, Noord-Brabant

tussen het Kloosterpad en de Akkerstraat
Heusden, Noord-Brabant
De Langstraat

De molen bestond al in 1899.

De Nooit Gedacht van J. de Roos aan de Julianastraat was geteisterd door brand en storm. De laatste vernieuwing was in 1911, daarvoor werden onderdelen van de overbodig geworden watermolen in het noordoosten van de gemeente Vlijmen gebruikt.

05-11-1909: Provinciale Noordbrabantsche en 's Hertogenbossche Courant
Men schrijft ons uit Vlijmen: Hedenmorgen ten 3 uur werden wij in onze gemeente wakker geschrikt door het luiden der brandklok. De groote stoom- en windkorenmolen van Jac. De Roos stond in volle vlam. De brand liet zich zeer ernstig aanzien, en daarom moet men zich verwonderen, dat het alleen bij den molen en de machinekamer is gebleven en de belendende huizen allen gespaard zijn gebleven. De molen en de machinekamer zijn tot den grond afgebrand, zoodat de schade groot is. Verzekering dekt de schade. Oorzaak van den brand onbekend."

1934: In 1934 werd de molen gesloopt.
Bron: "De molenaar en zijn windmolens in de Langstraat", De Klopkei 1996.
Verzameling H. van der Kaay.

trivia

Een ansicht uit ca. 1910, gezicht vanaf Heidijk richting RK Kerk. Op de achtergrond de RK St. Jan Geboortekerk en de molens op de Akker en in de Julianastraat.

Zie ook artikel in De Molenaar, 24 jan. 1934.