bouwjaar
herbouwd
1982
bestemming

Het malen van graan, thans op vrijwillige basis

molenmaker
D.D. van Dijk, Piershil (1846) Schakel & Schrale, Westzaan (1982)
omwentelingen
eigendomshistorie

De molen is achtereenvolgens bezit geweest van J. Dijkman, Rijstenbil, W.J. van Waasbergen, G. Landheer, M. Dijkman, Roodzand, en H. en A. Roozenmond.
In 1975 werd de toenmalige gemeente Dirksland eigenaar en in 1988 ging de molen over naar de Molenstichting Goeree-Overflakkee.

geschiedenis

Vanouds maalde men in deze molen met drie koppel stenen. In 1961 waren er nog twee koppel en een buil aanwezig.
Na beëindiging van het beroepsmatige maalbedrijf werd in 1966 het binnenwerk grotendeels uit de molen verwijderd en brak uitwendig een periode van zwaar verval aan: zo was in 1969 de stelling geheel verdwenen. Rond 1980 was deze molen min of meer een ruïne.

Na de eigendomsoverdracht door A. Roozenmond aan de gemeente Dirksland in 1975, volgde tussen 1980 en 1982 een maalvaardige restauratie. Daarbij werd gebruikgemaakt van delen van het gaandewerk en maalstenen van de onttakelde korenmolen van Ooltgensplaat. De stelling is volgens sommigen bij de laatste restauratie te smal uitgevallen; hierdoor is ook de stapeling van de bovenas niet helemaal zoals het hoort.
De molen draait sindsdien weer regelmatig en af en toe wordt er ook gemalen. 

Laat in 2023 begon een opmerkelijke herstelbeurt: beide roeden gingen eruit, de binnenroede werd gerepareerd maar de buitenroede vervangen door een afkomende (en duidelijke oudere) gelaste roede van "De Hoop" te Den Hout (NB). Die laatste molen had in het kader van een reconstructie zelfzwichting op één van beide roeden, wat aanleiding was om de roeden te vervangen door nieuwe en de oude beschikbaar te stellen voor molens elders. Wat wilde zeggen: de buitenroede verhuisde naar Dirksland om daar, ingekort, weer te worden gebruikt; de binnenroede van Den Hout werd afgevoerd. In januari 2024 draaide 'Dirksland' weer.