Amsterdam-ZO, Noord-Holland

(paaltjasker)

niet bekend
Samenwerkingsverband Groengebied Amstelland
Draaivaardig
Geen (zie 'Geschiedenis')
Dit molentje staat aan de NO-hoek van de Gaasperplas en is het beste te bereiken (te voet of per fiets) vanaf een ingang tot het park die zich net ten OZO van het adres Provincialeweg 30 (aan de Gaasp) bevindt.
Gering; ingegroeid op vm. Floriadeterrein
NH161A
10021
g.m.

(paaltjasker)

n.v.t.
n.v.t.
Oudhollands
Specifiek kruiwerk rond paal
IJzeren hoepelvang op aparte vangschijf
Tonvijzel
n.v.t.

(paaltjasker)

(paaltjasker)

(paaltjasker)

Geschiedenis

Dit molentje werd in 1978 gebouwd vanwege de Floriade, de grote bloemententoonstelling, die destijds in Amsterdam Z-O werd gehouden. Na afloop is het daar blijven staan.
Het heeft enige jaren in slechte staat verkeerd en stond zelfs een tijdlang zonder as en roeden, maar is in 2003 weer geheel opgeknapt.
Maalvaardig is dit molentje niet: een paar paaltjes maken het onmogelijk de molen te kruien; zeilen zijn er evenmin. Gezien de slechte windvang heeft de molen vermoedelijk alleen nog maar een decoratieve functie.

(paaltjasker)

(paaltjasker)

Laatst bijgewerkt: woensdag 1 september 2010 Gebruiksvoorwaarden en auteursrechten
zoek in database zoek op provincie Stuur een e-mail over molen (paaltjasker), Amsterdam-ZO home vorige pagina