Goëngahuizen, Fryslân

Roekmole

Houten vijzel

Roekmole

Roekmole

Roekmole

Geschiedenis

Deze zeer grote spinnekop stond jarenlang in de buurt van Warniahuizen. Ondanks diverse restauraties stond de molen in de jaren '80 en '90 van de twintigste eeuw voornamelijk zonder roeden te wachten op betere tijden en vooral een betere bestemming: de molen stond namelijk 'droog'.

In 2009 is deze molen betrekkelijk onopgemerkt overgeplaatst naar Goëngahuizen, daar volledig maalvaardig gemaakt en kreeg ook voor het eerst een naam.
Donderdag 8 september 2011 volgde officiële ingebruikstelling door Tweede Kamerlid Lutz Jacobi en wethouder Nieske Ketelaar van de gemeente Smallingerland.

Roekmole

Deze molen heet 'Roekmole' sinds de overplaatsing van 2009.

Roekmole

Overige foto's
Roekmole, Goëngahuizen, De Roekmolen onder een snel opkomende enorme bui. Foto: M. Bloem (11-9-2012).

Laatst bijgewerkt: woensdag 1 juli 2015 | Constructie Gebruiksvoorwaarden en auteursrechten
zoek in database zoek op provincie Stuur een e-mail over molen Roekmole, Goëngahuizen home vorige pagina