Molen Meestoof De Vrede, Colijnsplaat

Colijnsplaat, Zeeland

Noord-Beveland, Zeeland
Noord-Beveland
Colijnsplaat A (1) 529 Nicolaas Swemer en medeeigen. in het algemeen

Middelburgsche Courant, 20 mei 1773:
"Item nog een WEYTJE, gelegen by het Dorp van Colynsplaat, groot twee Gemeten, zynde buiten Pagt. Alsmede nog een zestiende-Part in de Meestoof te Colynsplaat (in pagt van Abraham de Lange)".

Middelburgsche Courant, 10 maart 1835:
"PUBLIEKE VERKOOPING, den 18 Maart 1835, des namiddags ten 2 uren, op den Dorpe van WISSENKERKE, in Noordbeveland, ten Huize van Frans Fransçoisse, ten verzoeke van de Erfgenamen van den Heer Louis Wisse, in leven Dijkgraaf te Wissenkerke, en van zijne Echtgenoot, Mejufvrouw Jozina Aalrichs , door het ministerie van den Notaris Leonard de Fouw Jz. , residerende te Goes, van de volgende VASTE GOEDEREN:
Eene TIENDE PORTIE In de Meestoof te Kolijnsplaat."

"OPENBARE VERKOOPING van VASTE GOEDEREN in NOORD-BEVELAND.
Ingevolge autorisatie van de Regtbank over het Arrondissement Goes, zal, op Dingsdag den 26 November 1844, des middags ten één ure, ten Huize van Cs. van Damme , binnen WISSENKERKE, ten overstaan van den Notaris Johan Willem Vader, residerende te Cortgene, bij Publieke Veiling ter Verkooping worden gepresenteerd:
Eene Zestiende Portie in de MEESTOOF de Roos, staande in den Geersdijk-Polder, Gemeente Wissenkerke.
Eene Tiende Portie in de MEESTOOF de Vrede, staande in de Gemeente Colijnsplaat.
Nadere informatien zijn te bekomen ten Kantore van voornoemden Notaris, en bij den Heer A. A. Mooijaart, te Colijnsplaat."