Molen van Stam (1e), Sneek/ Snits

Sneek/ Snits, Fryslân

Sneek/ Snits
aan de Houkesloot
Sneek D (1) 102 Erven Wijtze Stam

Leeuwarder Courant, 16 feb. 1788:
"Op Dingsdag den 26sten February 1788, 's Namiddags één Uur praecys, zal men op den Raadhuize der Steede Sneek, by 't Uitgaan der laatste Brandende Kaars, en alzo by Decreet van de Ed. Achtb. Magistraat van gemelde Stad Provisioneel Verkopen:
Zeekere deftige en voor weinige Jaaren geheel vertimmerde EEKMOLEN, met deszelfs Nieuwe Huizinge, Schuuren, sampt Hornleger en verdere annexen, alles staande en gelegen aan de Noordoostkant van de Houkesloot onder het behoor van Sneek, thans by de Erven van Hyltje Tjerks als Eigenaars in gebruik, en op den 12 May 1788 vty van Huuringe te aanvaarden, kunnende de Conditien van Verkopinge by den Advocaat P. Gosliga te Sneek gezien worden."

26 feb. 1788: "Verkocht de eekmolen van de erven Hyltje Tjerks ten N.O. der Houkesloot bij Sneek."
Bron: Stads- en Dorpskroniek van Friesland I (1700-1800), Dr. G.A. Wumkes. W.A. Eisma Cz. Leeuwarden 1930.

Zie verder de opvolger.