Molen De Vol Muelen, Delfshaven

Delfshaven, Zuid-Holland

volmolen

Delfshaven
Achterhaven
Rotterdam

geschiedenis
Op de gravure staat linksvoor van de molen het VOC magazijn, gebouwd in 1672, het staat er nog wel maar is nauwelijks nog herkenbaar, al het mooie is eraf.
De standermolen staat veel te dicht ingetekend naast het VOC gebouw, de molen zou zo niet eens kunnen draaien, maar het geeft een mooi beeld van vroeger tijden.

In 1752 vroegen David Samot en Bartholomeus Roodenburgh, ‘eijgenaars en molenaars van de Koorn-windmoolen, staande aan de oostzijde van de nieuwe haven op Delfshaven’ toestemming aan de bestuurders van Delft om ‘in plaatse van de voorsz oude vervalle houte moolen, op steene voet, op dezelfde plaats, een geheele nieuwe steene Koorn-windmoolen ’Met een breedte van 32 en een hoogte van 74 voet te mogen maken, omdat de oude molen ‘sodanig vervallen is dat dezelve niet oorhaarlijck kan worden gerepareerd’.
De toestemming kwam op 9 augustus 1752.