Molen De Koornmolen, Hagestein

Hagestein, Utrecht

Vijfheerenlanden, Utrecht
Vijfheerenlanden
Hagestein B (1) 227 De Ambachtsheerlijkheid van Hagestein

03-11-1670 Thonis Cornelis molenaar

13-02-1671: Lijst van namen van alle manschappen van 20 tot 50 jaren oud te Hagestein. Thonis Cornelis Roeijen molenaar en huisman,

24-08-1671 Willem Cornelis molenaar en ander huis Thonis Cornelis molenaer

22-04-1672: Lijst van weerbare mannen tussen 18 en 60 jaar. Thonis Cors Roijen, molenaar met 1 degen en 1 roer. De knecht van Thonis Cors molenaar met 1 degen en 1 spies.

23-05-1672 Thonis Cornelis molenaer en Willem Cornelis molenaer en Hendrick molenaer

26-06-1675 Thonis Cors Molenaer en zijn vrouw met twee onmondige kinderen, een knecht.

1690 / 1757 vergadering in kerk van weduwe Aert Jansen den Ronden, Engbert Petersen, Adriaan Dirkse,

Hubert Jacobsen, verzoek tot het mogen setten van een wintkoornmoolen en rosmoolen

geschiedenis

Domkapittel 1559 Stukken betreffende de verkoop van een molen te Hagestein, die de kapitellen van de Domen Oudmunster ten allen tijde tegen taxatie aan zich zullen mogen nemen, 1559.

01-04-1822, Utrechtsche
Publieke Verhuring te Hagestein, zoo van het PONTVEER , genaamd het Oudslijker-Veer, als van den KORENMOLEN en MOLENHUIS , beiden te Hagestein; breeder bij Billetten gespecificeerd, op Woensdag den 10. April dezes jaars des namiddags ten 4 uren in het oude Regt- of thans Gemeente-Huis van Hagestein , en zulks voor den tijd van zes jaren, ingaande den 1. Mei aanstaande, waarvan de Conditie van Verhuring te lezen, en nadere informatie te bekomen is ten Kantore van den Notaris WILLEM PERNIS , te Vianen

02-04-1828, Utrechts volksblad : sociaal-democratisch dagblad
Op Maandag den 14 April 1828, des middags ten 12 ure, zal door F. van den Berg Pz., in kwaliteit als Administrateur der Heerlijke Goederen van Hagestein, in het openbaar voor den tijd van zes jaren, worden verpacht in het Gemeente Huis van Hagestein:
De Korenmolen en Molenhuis, te Hagestein, ingaande den 1 Mei aanstaande