Molen Zuidmolen, Enschede

Enschede, Overijssel

open voet

>
Bron: "De molens in Enschede en Lonneker", T. Wiegman 1991. Verzameling H. van der Kaay.

Bekendmakingen.
Burgemeester en Wethouders van Enschede vestigen de aandacht van het publiek op den bouwvalligen toestand van den zoogenaamden Zuidmolen alhier, zoodat ter voorkoming van gevaar, het voetpad langs den molen, tot na de herstelling is afgesloten.
Enschede, den 25 Maart 1879.

Voorloopig bericht,
Notaris van Opstall te Enschede zal op nader te bepalen dagen in de maand Juli 1907, voor den heer H. Heusinkveld te Enschede, publiek verkoopen in perceelen, combinatiën en massa:
DE ZUIDMOLEN,
gelegen aan de Haaksbergerstraat, Beltstraat en Zuidmolenstraat, bestaande in een STOOMKORENMOLEN, benevens 7 huizen met werkplaats en open terrein, een en ander bij elkander gelegen groot 1230 vierkante meter, zeer geschikt voor het stichten van winkels, café, heerenhuizen enz.

Tubantia, 29-06-1907
Notaris van Opstall te Enschede zal op Dinsdagen den 16 Juli `907 bij inzate en 30 Juli 1907 bij toeslag, telkens des avonds acht uur, in het Hotel Zwijnenberg aan de Molenstraat te Enschede, voor den heer H. Heusinkveld te Enschede, in 17 perceelen, combinatiën en massa, publiek verkoopen:
Een in volle werking zijnde STOOMKORENMOLEN, genaamd 'de Zuidmolen'
gelegen aan de Haaksbergerstraat, Beltstraat en Zuidmolenstraat
te Enschede, met een in goeden staat verkeerende STOOMMACHINE van 25 H.P. en STOOMKETEL van 30 H.P. waaraan verbonden een STOOMDORSCHMACHINE met zelfbind, 2 paar MOLENSTEENEN (zeventienders), STEENKRAAN, DRIJFRIEMEN, TRANSMISSIE, enz.