Molen De Korenhalm, 's-Gravenpolder

's-Gravenpolder, Zeeland

De Korenhalm

's-Gravenpolder
Borsele, Zeeland
Zuid-Beveland

geschiedenis
Omstreeks 1862 moet de standerdmolen vervangen zijn door een stenen grondzeiler, want in dat jaar had molenaar Adriaan Verhage een kapitaal van ƒ 3000 geleend. En in een verkoopadvertentie van 27 oktober 1865 stond dat de molen sedert weinige jaren nieuw gebouwd was.

- De Windmolen 89.
- De Korenhalm, 1991. St. Behoud Borselse Molens.
Verzameling H. van der Kaay.

De voorganger van de nog aanwezige molen De Korenhalm was een ronde grondzeiler, die 50 m van de huidige molen stond, en verbrandde op 8 juli 1875.
P.J.M. de Baar, 29 augustus 2011.

De Standaard, 12 juli 1875:
"Ook de korenmolen te 's Gravenpolder is door den bliksem getroffen. De molen is door de vlammen totaal vernield."

Het nieuws van den dag : kleine courant, 12-07-1875
De bliksem richtte hier en daar ongelukken aan; te s-Gravenpolder trof hij een korenmolen, te Middelrode een boerderij, bewoond door L. Schouten. Op beide plaatsen werd het getroffene geheel door de vlammen vernield.