Molen van Hendrik van Bon, Midlaren

Midlaren, Drenthe

Noordzijde, de westelijke van de twee
Tynaarlo, Drenthe
Plankensloot

Zelfzwichting

geschiedenis
De molen kwam later in handen van dhr Vorenkamp en Hofman. De molen was uitgerust met zelfzwichtende wieken.
In 1907 werd de molen afgebroken en per schip vervoerd en in elf dagen door molenmaker Chr.Bremer herbouwd als watermolen op de Steendammerpolder aan het Schildmeer en aldaar gesloopt in 1930.

De molen staat links vooraan op de foto aan de noordzijde, de westelijke van de twee

Vermoedelijk heeft deze molen 2 voorgangers gehad, op de kaart van omstreeks 1860 heeft Plankensloot 2 molen, en in het Drentsch molenboek word slechts gesproken over de molens aan de Noordzijde, de Oostelijke en de Westlijke van de 2

Deze molen zou veel ouder zijn dan 1848, de eerst voorganger een houtzaag- en oliemolen brandde in 1845 af maar werd in 1846 weer herbouwd, om vervolgens in 1847 nogmaals af te branden. In 1848 word de molen voor een tweede keer herbouwd.