Molen van Reerink / Molen van Brunnikhuis / Molen van Vennegoor, Lattrop

Lattrop, Overijssel

Lattrop
Dinkelland, Overijssel
Twente

1940 onttakeld 1958 afgebroken
geschiedenis
Deze ronde bovenkruier werd in 1892 gebouwd in opdracht van landbouwer L.G. Reerink. De molen diende als korenmolen en had een een rietgedekte kap. De molen kwam nabij het dorp, waarmee het voor boeren in deze omgeving en in Brekelenkamp gemakkelijker werd om hun graan te laten malen, want voor die tijd moest men daarvoor naar Lage of naar Tilligte.

Op 27 maart 1894 kwam molenaar Hermanus Wilhelmus Knol bij de molen wonen. Hij had als molenaarsknecht zijn zwager Hendrikus Haverkort in dienst, en als bakkersknecht Johannes Haverkort.
Knol overleed in 1895.

Rond 1903 nam Johannes F. Brunninkhuis de molen over. In 1912 kwam diens schoonzoon in het molenaarshuis wonen.
In 1923 werd een 16 pk benzinemotor geplaatst als aandrijving voor de maalstenen alsmede kneedmachine van de later bijgebouwde bakkerij.

In 1936 verloor de molen een roede, en de andere verdween begin 1940-er jaren. In 1958 werd de stenen romp afgebroken, met de stenen werd een maalderij met pakhuis gebouwd.

De locatie is gebaseerd op de TK van 1923.