Molen (korenmolen), Ruurlo

Ruurlo, Gelderland

Ruurlo H (1) 134 W.A.H.C. Baron van Heeckeren van Kell, gouverneur

De molen staat al op de kaart van Slichtenhorst uit 1654.
De molen stond op een heuveltje dat nog steeds (1958) bestaat, op stenen staat het jaartal 1793.

Koninklijke courant, 7 april 1810

De substititut-fiskaal der middelen te lande, ressort Zutphen, notificeert bij deze, dat, door ’s lands bedienden zijn aangehouden en in beslag genomen, zonder behoorlijke biljetten of documenten, de navolgende goederen, als:
den 9den van wijnmaand, omstreeks den korenmolen te Reurloo, verborgen onder of achter het hout, een zak met roggemeel, een dito met tarwemeel, twee dito met boekweitemeel en twee dito met rogge

De Graafschap-bode : nieuws- en advertentieblad voor stad- en ambt-Doetinchem, Hummelo en Keppel, Wehl, Zeddam, 's Heerenberg, Ulft, Gendringen, Sillevolde, Terborg, Varsseveld, Dinxperlo, Aalten, Breedevoorde, Lichtenvoorde, Groenlo, Neede, Eibergen, Bor, 11 augustus 1941
'De mooie bosschen leiden langs de Molenbult, waar vroeger in het Windmolenveld een molen heeft gestaan en waar nog een paar stukken steen liggen met het jaartal 1793 er in gebeiteld.'

trivia
De molen was onderdeel van de rijksdriehoekmeting. Het punt waar hij stond is nog steeds aangegeven.

Op de woning/boerderij Zelhemseweg 2, 0,9 km ten NO van de molenlocatie, staat "Muldershuis" met een jaartal.
Stefan Boumans, 11 aug. 2018.