Molen van Reijers (2e), Beek

Beek, Gelderland

iets ten NO van Beek
Montferland, Gelderland
Achterhoek en Liemers

ontwiekt
geschiedenis
De beltmolen werd kort na 1924 ontwiekt. Daarna bleef de romp staan, deze was voorzien van een rand met kantelen.
Bron: archief Te Bruggencate.

Graafschap-Bode, 18 maart 1931:
"De korenmolen van den heer J. Reijers te Beek door brand vernield.
Zooals we in ons vorig no. bereids hebben gemeld is de voormalige korenmolen, thans electrische maalderij van den heer J. Reijers te Beek vermoedelijk tengevolge van kortsluiting finaal in vlammen opgegaan. Doordat alle gebouwen aan elkaar verbonden zijn, bestond er eerst groot gevaar dat pakhuizen en woonhuizen mede een prooi der vlammen zouden worden. Gelukkig was het nogal tamelijk stil weer en bleef daardoor de brand beperkt tot den molen, de garage en wat schade aan de aangrenzende gebouwen. Circa 30 Ơ 40.000 kilo gerst gerst en haver en meerdere voor het bedrijf benoodigde machineriƫn ijn door den brand verloren gegaan. Alles was echter verzekerd. Dit is thans de tweede maal, dat deze molen door brand vernield is. In 1906, dus juist 25 jaar geleden, werd hij nl. door den bliksem getroffen en brandde toe eveneens tot den grond toe af."
Erik Stoop, 19 juni 2019.