Molen (oliemolen), Winschoten

Winschoten, Groningen

Oldambt, Groningen
Oldambt

1880 afgebroken, 1938 of later restant afgebroken
Nieuwsblad van het Noorden

WINSCHOTEN. De Handelsvereniging alhier heeft met algemeene stemmen candidaat gesteld voort lidmaatschap der Kamer van Koophandel en Fabrieken de aftredende leden, de h.h. J- Engers, L. Crol en A. L. Groeneveld. Besloten werd, dat het bestuur aan de schuitenvaarders op Groningen zal verzoeken het tarief voor het vervoer van vrachtgoederen bekend te willen maken. Waarschijnlijk zullen ook pogingen worden gedaan om den weg vanaf den oliemolen van den Rensel tot Winschoterzijl in beteren toestand te krijgen en 't onderhoud voor 't vervolg aan de gemeente te brengen.

De Noord-Ooster
03-09-1938

In de nabijheid van Winschoten werd begin September 1888 de slager Holstein van Oude Schans door drie onbekende personen aangerand, die hem van z'n zilvergeld afhielpen. Voor het papiergeld, dat de heer H. bij zich had, voelden ze blijkbaar niets. Het stoute stukje werd volvoerd dicht bij de oliemolen op den Rensel.